Lisette lach DSC 3225 smal5

Iedereen is welkom

De praktijk is niet alleen gericht op de orthodontische behandeling van kinderen. Ook volwassen patiënten worden behandeld, van kleine correcties tot uitgebreide behandelingen.

Kinderen

De meeste kinderen bezoeken een orthodontist voor het eerst in de laatste jaren van de basisschool, omdat de groei en de wisseling dan volop bezig is. Een ongunstige groei of wisseling kan op dat moment goed worden bijgestuurd met behulp van een beugel. Een enkele keer is het nodig om op jongere leeftijd te beginnen met orthodontie en in andere gevallen kan een beugelbehandeling wachten tot de wisseling voltooid is.

De tandarts zal een ongunstige groei of wisseling herkennen en zal je tijdig naar de orthodontist sturen, oftewel “verwijzen”. Ook zonder verwijzing kun je bij twijfel over een ongunstige groei of wisseling een afspraak bij ons maken om dit te bespreken.


Jongetje DSC 3350
Marieke client DSC 3271

Volwassenen

Een beugel nemen op latere leeftijd voelt soms als een grote stap. Maar steeds meer volwassenen vinden de weg naar de orthodontist. Het loont ook om op latere leeftijd je tanden en kiezen recht te laten zetten. Weet je dat er tegenwoordig bijna onzichtbare beugels bestaan? En je ook mét beugel gewoon je leven kunt leiden zoals je dat gewend bent?

Tijdens een eerste afspraak bespreek je samen met de orthodontist je wensen. De orthodontist kijkt naar je gebit, kaken en gezicht en op basis daarvan worden de verschillende beugelmogelijkheden besproken.