Veel gestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen per onderwerp. De kans is groot dat jouw vraag dus direct beantwoord wordt!

Vragen over pijn en spoed

Laat de beugel uit en maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk.

Dat kan doordat de beugel opnieuw is geactiveerd en/of de draden zijn vernieuwd. Dit kan een paar dagen duren. Een pijnstiller (paracetamol) verlicht de pijn. Blijven de klachten aanhouden, neem dan contact op met de praktijk.

Als de draad uit het achterste buisje is geschoten, kan je proberen het draadje terug te plaatsen. Eventueel kun je proberen het draadje af te knippen met een klein tangetje of een nagelknippertje. Lukt dat niet, probeer dan het scherpe gedeelte af te dekken met suikervrije kauwgom of witte was. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen.

Als je last hebt van het ringetje kun je het met suikervrije kauwgom of witte was bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat het loszittende bandje evt. gewoon zitten. Indien daar een buitenbeugel aan vast hoort te zitten moet je deze gewoon uitlaten. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk om het ringetje weer vast te laten zetten.

Als je je blokbeugel pas kort geleden gekregen hebt, komt dit doordat je mond nog onvoldoende gewend is aan de blokbeugel. Dat je blokbeugel dan twee/drie nachten uitvalt is normaal. Door de blokbeugel meer overdag te dragen zal je mond beter aan de blokbeugel wennen met als resultaat dat de blokbeugel na enige dagen `s-nachts wel blijft zitten. Heb je je blokbeugel al wel een tijd en zit deze los, neem dan contact op met de praktijk.

Vragen over bezoek

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen op werkdagen van 7.45 uur tot 16.30 uur op telefoonnummer 071-5144938.

Je kan parkeren in de Parking Leiden Lammerschans.

Vragen over de declaratie, verzekering en kosten

Neem voor de vergoeding contact op met uw verzekeraar.

De kosten hangen uiteraard samen met het behandelplan. Na het eerste consult ontvang je van ons een kostenbegroting voor jouw behandeling op maat. De behandelkosten zijn afhankelijk van het probleem dat moet worden opgelost, de toegepaste apparatuur, de duur van de behandeling etc. Een behandeling kost gemiddeld € 2.500 tot € 3.000. Omdat de meeste verzekeraars niet de volledige beugelbehandeling vergoeden, dient u er rekening mee te houden dat u zelf een deel van deze kosten dient te betalen.

Netpoint Factoring B.V. verzorgt voor ons de declaraties. Indien u vragen heeft over een declaratie kunt u rechtstreeks contact opnemen via 0416-541509 of kijk op www.uwdeclaraties.nl.

Neem contact op