Header news

Hoe werkt Invisalign

Invisalign is een dunne, transparante beugel gemaakt van kunststof. De behandeling bestaat uit een serie van deze transparante beugels die speciaal voor jou behandeling op maat zijn gemaakt. Ongeveer elke twee weken draag je een set aligners (transparante hoesjes). Daarna vervang je deze voor een nieuwe set. In veel gevallen worden er een paar bolletjes lijm op je tanden geplaatst die dezelfde kleur hebben als je tanden. Deze werken als een soort hefboom en zorgen er samen met de aligners voor dat je tanden geleidelijk verschuiven en je gebit stapje voor stapje, week na week naar gewenste positie verplaatsen.

Je komt elke maand op controle, zodat de arts goed kan controleren of de behandeling volgens plan verloopt. Bij elke controle krijg je weer een set met nieuwe aligners mee.

Je moet de aligners minimaal 22 uur per dag dragen. Dit houdt in dat je de hoesjes alleen bij het eten en drinken uit mag doen. Daarna poets je je tanden en doe je de hoesjes direct weer in.

Per fase in de behandeling bewegen alleen de tanden die volgens het behandelplan moeten bewegen. Hierdoor is een Invisalign behandeling precies en efficiƫnt.

Deze tekst halen we op in het kaartje op de archief pagina. Dit kan een kort stukje tekst zijn als intro.